emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use '-gpu off' to disable it on android

12
13



Cannot launch AVD in emulator.
Output:
init: Could not find wglGetExtensionsStringARB!
emulator: WARNING: UpdateCheck: Failure: Error
Hax is enabled
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
Hax ram_size 0x40000000
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
path C:UsersM HARIS.androidavdNexus_One_API_23.avdsystem.img.qcow2
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
HAX is working and emulator runs in fast virt mode.
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!
Failed to obtain GLES 2.x extensions string!
Could not initialize emulated framebuffer
emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use ‘-gpu off’ to disable it

Nguồn: https://sangoivon.vn

Xem thêm bài viết khác: https://sangoivon.vn/cong-nghe/

12 COMMENTS

  1. great! it worked, thank you. the specs==(nexus 4 API 22/Android5.1)*(Android Studio 3.1.2
    ;Build #AI-173.4720617;JRE: 1.8.0;JVM: OpenJDK 64-Bit Server VM by JetBrains s.r.o
    ; Windows 10 10.0)

  2. Emulator: Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    Emulator: Could not initialize emulated framebuffer

    Emulator: emulator: ERROR: OpenGLES emulation failed to initialize. Please consider the following troubleshooting steps:

    Emulator: Process finished with exit code -1073741819 (0xC0000005)
    how to solve this problem????

  3. Do you have any updates on how to run an emulator with hardware – GLES2.0 ?

    I have the next situation:
    init: Could not find wglGetExtensionsString!

    getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!

    Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    Could not initialize emulated framebuffer

  4. Thanx..
    Arm64 devices worked now but x86 devices are not still working. In x86 devices the graphics option is dim and I am not able to change it . What may be the problem.
    Please reply..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here